22. novembar 2012.22. nov 2012.

TOLERANCIJA STVARA NOVA PRIJATELjSTVA

Članice UN i UNESKO na 28. generalnoj konferenciji u Parizu, održanoj 16. novembra 1995. godine, usvojile su „Deklaraciju principa tolerancije“ radi preduzimanja mera neophodnih za promovisanje tolerancije. Od tada se na ovaj datum proslavlja međunarodni Dan tolerancije
U Deklaraciji piše: „ Tolerancija je poštovanje, prihvatanje i uvažavanje bogate raznolikosti kultura našeg sveta, naših formi izražavanja i načina da se bude čovek. Ona se neguje putem znanja, otvorenosti, komunikacije i slobode misli, savesti i verovanja. Tolerancija je harmonija u razlici. Ona je ne samo moralna dužnost, već i politički i pravni zahtev. Tolerancija, vrlina koja omogućava mir, doprinosi zameni kulture rata kulturom mira“.
Tolerancija je česta tema časova odeljenskih zajednica u toku školske godine.
Osnovna škola „Laza K. Lazarević“ je Godišnjim planom i programom za školsku 2012-2013. godinu predvidela da 16. novembar bude školski tematski dan-na temu tolerancije. Na časovima redovne, dodatne nastave i časovima slobodnih aktivnosti učenici svih razreda su na zanimljiv i njima prikladan način pokazali šta znaju o toleranciji i proširili svoja znanja.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa