22. novembar 2012.22. nov 2012.
OPŠTINA VLADIMIRCI

MAJA I 9 TIĆA IZ BELOTIĆA

Posavotamnavski Belotić ima osnovnu školu i vrtić PU “Suncokreti“ iz Vladimiraca. Devet najmlađih pohađaju nastavu i boravak u uređenom prostoru koji je poklon bratije manastira Kaona. Do ove efikasne akcije uređenja došlo je zahvaljujući donaciji iz Kanade za koju je darodavac želeo da ima sličnu namenu, kaže starešina manastira Kaona Arhimandrit Arsenije.
- Pošto izvesno vreme nisam bio u Belotiću gde u školu i vrtić idu potomci meštana sa kojima sam rastao poželeo sam da vidim drage prijatelje poput profesora Ratka Tomića koji je opet bio kopča da se uputimo i u posetu vrtića koji je tik uz školu. Zatečeno stanje je bilo ispod svakog nivoa, prostorije memljive a mokri čvor u dvorištu van zgrade. U kratkom vremenu su agilni meštani uradili sve a ja nabavio materijal od donacije iz Kanade, i eto sada mini vrtića na kojem bi mogle da pozavide i gradske sredine, dodaje otac Arsenije.
Profesor fizičkog o školi Ratko Tomić uz zahvalnost manastiru ističe i mladu vaspitačicu Maju Matić.
- Ona je primer kako se predano prilazi poslu i kako se dolazi i do rezultata, jer imamo divnu decu od Anđele, Luke i ostalih koji bezmerno vole svoju vaspitačicu a ona ima uzvraća stostruko, reči su profesora od ugleda u svetu prosvetara i bogatog iskustva.
Vaspitačica pak u novom umivenom prostoru kojim dominira, na vratima obaveštenje da je reč o poklonu manastira Kaona, sada ima tri prostorije i savremen mokri čvor u sastavu obdaništa.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa