22. novembar 2012.22. nov 2012.
AVRAM GIŠIĆ, NAJSTARIJI, AKTIVAN LOVAC U BELOTIĆU

OTEŽALI ZEČEVI ALI SE NE PREDAJE

Lovi iz zadovoljstva i želje za druženjem. Sa 70 godina i punim rancem, posle desetak kilometara pešačenja u društvu kolega, ponosno ide dalje
Avram Gišić iz Mačvanskog Belotića je najstaruji aktivan lovac u svom selu. Počeo je u Mačvi i Vojvodini, kao pomoćnik starijim lovcima. Tada nije nosio oružje, a kada su se stekli uslovi, posle par godina kupio je Rusku Ižovku ( Tako se zove model puške Ruske proizvodnje). Oružje i drugu lovačku opremu, redovno održava i ono ga dobro služi, punih 36. godina, koliko lovi.
- Lov je velika strast. Treba ga voleti i dnevno prelaziti desetak kilometara, pešice, pod punom opremom po svakojakom vremenu i terenu. Meni to pričinjava zadovoljstvo i druženje sa mladim ljudima u izdašnoj prirodi. Vođa naše grupe u Belotiću je Milan Prelić. Ove godine u Belotiću je prijavljeno između 30 i 40 lovaca i oni su članovi naše sekcije koja postoji, godinama u okviru Lovačkog društva “Mačva“ iz Bogatića, koje se ranije zvalo “Milan Đaković“, kaže Gišić.
On je bio dva puta predsednik sekcije u Belotiću, a osamdesetih godina i predsednik Društva u Bogatiću, kada je ono brojalo ukupno 750 lovaca iz svih 14 mačvanskih sela.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa