22. novembar 2012.22. nov 2012.
MASARIKOVA 39

TERASA NI NA NEBU NI NA ZEMLjI

U samom gradskom jezgru, Masarikovoj ulici, dvorištu kuće proglašene za kulturno dobro, terasa duga preko 20 metara ozbiljno ugrožava bezbednost žitelja. Vlasnici tvrde da su kucali na sva vrata, ali da nigde nisu naišli na razumevanje. U JSP “Stan“, pak, kažu da je ključ u rukama Zavoda za zaštitu spomenika Valjevo
Imamo dvo i po godišnju ćerku ne smemo da je pustimo da izađe iz stana. Ne znamo da li je gore da stane na terasu, ili bude ispod nje, počinje priču jedan od stanara zgrade u Masarikovoj 39 Nebojša Mirković i nastavlja.
- Zgrada je pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika. Godinama je na njoj menjana samo fasada. Tokom 2011. Grad je ponovo sredio fasadu do ulice i promenio crep. Međutim, kada smo tražili pomoć za sređivanje terase koja preti da nam padne na glavu, “šetali“ su nas od šaltera na šalter, i na svakom smo dobijali isti odgovor da ta služba nije nadležna. Dodatni problem predstavlja to što je zgrada pod zaštitom države, pa mi bez posebnih odobrenja na njoj ne možemo ništa da radimo. Jednostavno su nam ruke po svakom pitanju vezane ““ tvrdi Mirković.
Direktorka JSP “Stan“ Ljiljana Jovanović kaže da su u njihovoj firmi sa ovim problemom detaljno upoznati, ali da po pitanju odgovornosti oni snose istu samo za fasadu koja gleda na ulicu, krovni pokrivač ukoliko ugrožava fasadu i oluke.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa