22. novembar 2012.22. nov 2012.
ŠABAČKA „NOĆ POZORIŠTA“

MALI I VELIKI STVARAOCI

Među petnaest gradova koji su prošle subote, 17. novembra, učestvovali u međunarodnoj manifestaciji „Noć pozorišta“ našao se i Šabac. Tim povodom u Šabačkom pozorištu izvedena je predstava Ž. B. P. Molijera „Učene žene“ u režiji Lilijane Ivanović. Podržana od strane Ministarstva za kulturu i javno informisanje, lokalnih samouprava i kulturnih institucija manifestacija u okviru međunarodne organizacije „European theatre night“ održava se po drugi put u Republici Srbiji.
Od ove godine u obeležavanje „Noći pozorišta“ uključile su se i dramske sekcije osnovnih i srednjih škola. Tako su u subotu u popodnevnim časovima na Velikoj sceni Šabačkog pozorišta svoje glumačko umeće pokazali učenici trećeg i četvrtog razreda OŠ „Janko Veselinović“. Prepuna sala zaplovila je sa osnovcima kroz „Deda Mrazov vremeplov“. Iz modernog doba do praistorije preko antičkog vremena, srednjeg veka pa ponovo u sadašnjost dvadesetpetominutno putovanje pokazalo je sve prednosti vremena u kome živimo. Isto tako mališani su pokazali i svoje znanje istorije i sveta u kome žive.
Iako se glumom amaterski bave „Jankovci“ su pokazali da imaju talenenat, volju i ljubav za dramsko stvaralaštvo.
- Odradili su onako kako smo se dogovorili pošto se većina prvi put susreće sa ovim prostorom gde smo imali samo dve probe. Uspeli su. Ovu predstavu odradili smo za Novu godinu u školi, u sasvim drugačijem ambijentu i sa mnogo manje posetilaca tako da su bili dobri ““ rekla je učiteljica Tatjana Popović, scenarista i reditelj predstave.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa