22. novembar 2012.22. nov 2012.
NOVČANA POMOĆ GRADA AKADEMCIMA

VELIKI PODSTICAJ ZA STUDENTE

U školskoj 2012/2013. godini Grad Šabac dodeliće stipendije za 18 akademaca. Za ove namene iz budžeta grada za tekuću godinu izdvojeno 5 miliona dinara
Odlukom gradonačelnika Grada Šapca nedavno su u sredstvima javnog informisanja osvanuli konkursi za stipendiranje devet akademaca sa najboljim uspehom i sedam studenata koji se školuju za deficitarna zanimanja. Pored njih, na mesečnu pomoć grada od 14.000 dinara mogu da računaju još dva akademca koja se iz gradskog budžeta stipendiraju na osnovu stare uredbe o finansiranju učenika tokom svih godina studija ukoliko su u svojim matičnim srednjim školama bili đaci generacije,a na fakultetu imaju prosečnu ocenu 9,5 i više. Za ove namene iz gradskog budžeta za 2012. godinu izdvojeno je 5 miliona dinara. I tokom 2013. godine naležni obećavaju da će biti dovoljno sredstava za pomoć najboljima.
- Prvi konkurs se odnosi na stipendiranje najboljih studenata, odnosno onih koji imaju prosek 9,20 i više. Oni će biti rangirani prema prosečnoj oceni, i po tom kriterijumu Grad će u narednoj školskoj godini finansirati devet studenata. Drugi konkurs se odnosi na stipendiranje akademaca koji se školuju za deficitarna zanimanja. Od strane stručne komisije, ustanovljena je lista ovih profesija, i po toj odluci novčanu pomoć će dobiti sedam akademaca. Rok za slanje prijava je 26. novembar.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa