22. novembar 2012.22. nov 2012.
POTPREDSEDNIK LOKALNOG PARLAMENTA MILUTIN STANKOVIĆ

POTREBNO JE VIŠE MLADIH NA ODGOVORNIM FUNKCIJAMA

O ulozi mladih u politici, i odnosu sa starijim kolegama, za „Glas Podrinja“ govori Milutin Stanković, potpredsednik gradskog parlamenta
Sa 26 godina postao je najmlađi član predsedništva Skupštine grada Šapca. Budući doktor veterine politiku vidi kao sredstvo za poboljšanje uslova života svih građana. On smatra je potrebna potpuno nova energija i politika koja će svakom građaninu Srbije, bez obzira kojoj partiji pripada, učiniti život boljim sa ispravnim sistemom vrednosti. Osim ideja, izboru na odgovornu funkciju doprinelo je i njegovo petogodišnje angažovanje u Liberalno demokratskoj partiji.
- Zahvaljujući radu koordinatorskog tima mladih Liberano demokratske partije Šabac, uspeli smo da isprofilišemo politiku i zauzmemo jedan čvrst stav preko kojeg želimo da poboljšamo položaj mladih u našem gradu. Zahvaljujući takvoj politici na proteklim lokalnim izborima ostvarili smo najbolji rezultat od svih odbora „Preokreta“ na čemu smo zahvalni našim sugrađanima, a uz pomoć kog ćemo kroz naše delovanje u lokalnom parlamentu u narednom periodu moći da ostvarimo postavljene ciljeve, ističe Stanković.
U obavljanju poslova u šabačkoj skupštini veliku podršku mu pružaju kako ostali članovi predsedništva, tako i lokalni dbornici. Razlike u godinama i iskustvu u politici pri tom ne predstavljaju nikakav problem, ističe Milutin.
- Sa ostalim članovima predsedništva imam korektan odnos. Mogu da kažem da se svi ponašaju profesionalno i sa uvažavanjem. Na početku mog mandata dosta su mi pomogli da se kroz moje delovanje u lokalnom parlamentu čuje glas mladih. Nadam se da ću i u narednom periodu imati njihovu podršku i razumevanje u poboljšanju položaja mladih u našem gradu. I sa lokalnim odbornicima imam zaista korektnu saradnju. Istina je da su za sada u sali bili prisutni samo odbornici pozicije, ali ja sam ubeđen da će u narednom periodu i odbornici opozicionih snaga napraviti preokret i biti prisutni u lokalnom parlamentu, jer smatram da je opozicija neophodna kako bi rad sednice bio konstruktivan a sve na korist naših sugrađana. Ovom prilikom pozivam opoziciju da se vrati u parlament i uključi u konstruktivan rad sa svojim predlozima, pa i kritikama, jer su za to dobili podršku birača na lokalnim izborima, kaže naš sagovornik.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa