22. novembar 2012.22. nov 2012.
POTPISANA POVELjA O PRIJATELjSTVU

PRVI KORAK KA BRATIMLjENjU

“Grad Šabac i Gradska opština Celje nastojaće da uspostave veze između ova dva grada i njihovih građana, čime će jačati prijateljstvo, mir i ravnopravnost među narodima doprinositi razvoju evropskih načela otvorenosti, razumevanja i tolerancije“ ““ naloženo je u Povelji prijateljstva Celja i Šapca
Gradonačelnik Šapca Miloš Milošević i gradonačelnik Celja Bojan Šrot potpisali su prošlog četvrtka Povelju o prijateljstvu i saradnji ova dva grada. Tom prilikom za delegaciju iz Slovenije, u Gradskoj kući u Šapcu priređen je prijem.
- Od svih gradova sa kojima Šabac sarađuje sa Celjem imamo najintenzivniju saradnju. On nam je bio primer za izgradnju regionalne deponije, centra za preradu otpadnih voda i opšti uzor u kreiranju politike u oblasti zaštite životne sredine. Celje je prošlo putem ka Evropskoj uniji, tako da su nam saveti gradonačelnika Bojana Šrota dragoceni. Saradnja naša dva grada bila je posebno intenzivna kada su u pitanju mladi. Naime, naši učenici već godinama u nazad odlaze na skijanje u Celje, a najbolji učesnici kviza posvećenog ekologiji idu da posete ovaj grad ““ istakao je ovom prilikom gradonačelnik Šapca Miloš Milošević, i napomenuo da Povelja o prijateljstvu označava prvi korak ka bratimljenju ova dva grada, a da je poseta funkcionera gradske uprave Celja garant da će nivo saradnje lokalnih samouprava biti podignut na viši stupanj.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa