22. novembar 2012.22. nov 2012.
ODBORNIČKA GRUPA “ZAPADNA SRBIJA“

RASPLET U SKUPŠTINI

Novoformirana odbornička grupa Zapadna Srbija održala je prošlog petka konferenciju za štampu na kojoj su pokazali potpisane istupnice iz stranke G17 plus, jer, kako je navedeno, “URS kao stranka ne postoji, tek treba da se formira“. Konfernciji su prisustvovali bivši predsednik GO URS Nemanja Pajić, direktorka JSP “Stan“ Ljiljana Jovanović, bivša odbornica DSS Radenka Gajić i četvoro odbornika. Prisutni su govorili o pritiscima koje, kako su naveli svakodnevno trpe, zbog svoje odluke da ne učestvuju u prekomponovanju lokalne vlasti.
-Mi smo odmah nakon lokalnih izbora potpisali koalicioni sporazum koji je odobren od centrale stranke. Krajem oktobra Verica Kalanović je posetila Gradski odbor. Sledećeg dana imali smo glasanje na kom se GO izjasnio da ne želi prekomponovanje. Priče da smo mi promenili mišljenje za 48 sati ne stoje, objašnjava Nemanja Pajić.
Pajić tvrdi da odbornička grupa “Zapadna Srbija“ trpi velike pritiske i da su čak morali da prijave neke slučajeve sudu. Smatra da je odbornik Sreten Radovanović možda baš zbog tih pritisaka završio u bolnici.
Direktorka JSP “Stan“ Ljiljana Jovanović istakla je da joj je jako teško što je potpisala istupnicu u stranci koju je stvarala. Rekla je da ne želi da se bavi politikom na način na koji se sve i svako može kupiti, a ako ne može da se kupi da se zastraši.
Radenka Gajić, nekadašnja odbornica DSS, a sada član odborničke grupe “Zapadna Srbija“, tvrdi da je izložena različitim vrstama pritisaka, kao i da joj se uznemirava porodica. Prema njenim rečima predsednik GO DSS Vladimir Savić na ulici joj je uputio reči koje je ona doživela kao pretnju, pa se iz tog razloga obratila i sudu.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa