29. novembar 2012.29. nov 2012.
NESVAKIDAŠNjI ZALjUBLjENIK U OLDTAJMERE

MRKI ZALjUBLjENIK U “LADE“

Punih 20 godina Dragan Laketić iz Mišara iz ulice Stojana Jankovića vozi “lade“ i ponosi se time. Sadašnja “Lada 1200 standard“ izgleda kao nova uz minimalnu potrošnju ali i kako neko u šali reče okićena kao Božićno drvo. Ima tu svega od brojnih telefona i radio stanica, do detalja izniklih iz mašte ovog zaljubljenika u “lade“.
- Ova je stara 35 godina i zanimljivo je da je prethodni vlasnik poštovao kao dom. Dolazio je do nje u papučama a u autu obuvao cipele samo za tu namenu. I ja sam to preuzeo od njega, tako da se retki mogu pohvaliti da sam ih vozio a supruzi Rajki uvek napomenem da se uredne obuće ulazi u moju “ladu“ ili da sedne u gepek, uz smeh kaže Mrki, kako ga poznanici bolje znaju.
I četiri auspuha su priča za sebe, ali i nacionalna trobojka ali i razglas sa kojeg pozdravi prolaznike i izazove uvek buru smeha.
- Ima obilje zanimljivosti ali takav smo mi narod volimo šalu. Baš kao i moje komšije koje znaju kad dolazim i odlazim, a priča za sebe su četiri mačke koje su oduševljene zvukom moje “lade“ koju ne bih menjao nizašta na svetu, kaže Mrki i za kraj dodaje.
- Svojoj supruzi i majci Milanki u šali kažem da me i sahrane u “ladi“ koja je i sada kao nova, da se na motor bez traga može leći i u beloj majici, ponosan je na svoj auto, oldtajmer Dragan Laketić koji ima i neobičan dom u šarenilu točkova i pločica neobično ukomponovanih.
Sve za utisak da ljubav prema neobičnostima za ovog čoveka nema granice.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa