29. novembar 2012.29. nov 2012.
KPZ ŠABAC

SOBA ZA PRANjE SAVESTI

Prošle srede u Krivično popravnom zavodu Šabac otvorena je i osveštana prostorija za bogosluženje i ostvarivanje verskih prava lica lišenih slobode. Posvećena je Svetom Iliji. Osvećenje je vršio Episkop šabački Lavrentije.
-Drago mi je što je ova kuća dobila apoteku duhovnih lekova, jer bogomolja i nije ništa drugo. Namenjena je svakog ko u sebi oseti duhovnu glad i žeđ da dođe i osveži svoje srce, opere svoju savest i vrati se sa stranputice na pravi put, rekao je Episkop šabački Lavrentije.
Vladimir Bukvić, upravnik KPZ Šabac istakao je da je prostorija urađena isključivo od strane osuđenih lica. Prema njegovim rečima postojao je problem da se dodatno obezbedi posao za sva lica koja su želela da doprinesu izgradnji ovog prostora.
-KPZ u Šapcu je izgradnjom i adaptacijom ove prostorije privela nameni odredbu koja stoji u Zakonu o izvršenju krivičnih sankcija, za sva osuđena, prekršajno kažnjena i pritvorena lica, da mogu da prisustvuju verskom obredu, i imaju mogućnost ispovesti i pričesti. Deo sredstava je obezbedila sama ustanova, a drugi deo pravna i fizička lica grada Šapca, naveo je Bukvić.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa