29. novembar 2012.29. nov 2012.
VRTIĆ „SLOBODA“

UMETNOST NAS SPAJA

U okviru projekta „Plavi zec“, finansiranog od strane Gradske uprave, prošlog četvrtka, 22. novembra, održana likovna radionica za predškolce. Partneri Centar za socijalni rad, Muzička škola „Mihailo Vukdragović“ i PU „Naše dete“
U saradnji sa PU „Naše dete“ realizovan je javni čas u koji su uključena deca iz projekta „Plavi zec“ i predškolci vrtića „Sloboda“. Upravo ova likovna radionica koju je vodila akademska slikarka Jelena Čonjagić predstavlja jedan od finalnih događaja celog projekta.
-Ovo nam je prvi javni čas sa vrtićem pošto nam je PU „Naše dete“ partner na projektu. Prvobitni plan je bio oslikavanje murala ali pošto su oni mali da bi im se poklonio jedan zid doneli smo slikarska platna velikih dimenzija na kojima će crtati i bojiti pastelom ““ rekla je Jelena Čonjagić.
Najredovniji osnovci na ovom času završili su svoje slike koje će od sada krasiti zidove PU „Naše dete“. Jovana Budimirović, učenica četvrtog razreda, skoro od samog početka učestvuje u ovim radionicama za koje je saznala u svojoj školi „Nikolaj Velimirović“.
-U školi su nam rekli da na te radionice može da ide ko hoće. Svidelo mi se. Najviše volim da radim sa pastelima, ali i sa temperama na slikarskom platnu. Radujem se što smo večeras sa predškolcima. Ovo je prvi put da učestvujem na nekoj radionici i ponovo bih se odazvala ““ rekla je Jovana.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa