29. novembar 2012.29. nov 2012.
OVE GODINE REKONSTRUISANO 14 OSNOVNIH ŠKOLA

ISTI USLOVI ZA SVE UČENIKE

Posle 56 godina, izdvojena jedinica Osnovne škole „Janko Veselinović“ u Žabaru temeljno je rekonstruisana.
Tri miliona dinara bila su dovoljna da reše probleme sa kojima su se učenici i nastavno osoblje posavotamnavske škole suočavali u prošlosti. Direktorka matične škole Ljiljana Stojanović kaže da su najvažne investicije bile postavljanje filtera za prečišćavanje vode i temeljni radovi na školskoj zgradi.
- Voda za piće je, kao i u Maloj Vranjskoj, bila neispravna, te smo tokom leta uspeli da rešimo ovaj višedecenijski problem. Kompletna rekonstrukcija objekta obuhvatila je sanaciju zgrade koja je bila statički urušena, zamenu stolarije, sanaciju podova, uređenje fasade i renoviranje krova, tako da danas ova zgrada služi za ponos svim učenicima i nastavnom osoblju Osnovne škole „Janko Veselinović“, rekla je direktorka.
Sa savremenim nastavnim sredstvima, računarima i stručnom literaturom, uslovi u seoskoj školi su isti kao u gradu, ističe posle renoviranja učitelj Vladimir Žunić.
- Ova škola sada zrači jednom vedrinom. Svetle su prostorije, deca su raspoložena kad uđu u učionicu i mnogo bolje radimo. Postajemo sve uspešniji, a zahvaljujući savremenim učilima uopšte se ne razlikujemo u odnosu na škole u gradu, naveo je učitelj Vladimir.
Grad Šabac je u 2012. godini izdvojio 30 miliona dinara za održavanje i rekonstrukciju osnovnih škola. Najveći deo planiranog posla je urađen, pri čemu u Gradskoj upravi posebno ističu sanaciju svih sanitarnih čvorova i obećavaju da će i sledeće godine nastaviti sa ulaganjem u projekte kojima se unapređuje učenički standard.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa