29. novembar 2012.29. nov 2012.
ZAPADNA SRBIJA

PRIKUPLjANjE POTPISA ZA REGISTRACIJU

Motivi za osnivanje nove stranke nisu ostanak na vlasti, niti podrška DS, nego samostalno donošenje odluka i održanje obećanja za koje je dobijeno poverenje od građana, rečeno je na konferenciji Inicijativnog odbora Zapadne Srbije prethodne sedmice. Za registrovanje nove partije potrebno je 10.000 potpisa, a sa prikupljanjem će se početi 1. decembra.
-Mislim da lokalni izbori treba da daju odgovor na to ko treba da vodi grad, i da građani Šapca treba da kažu koga žele na čelu svog grada, a ne da se o njihovoj sudbini odlučuje u Beogradu. Naša želja je da do kraja godine prikupimo potpise koji su potrebni da bi se stranka registrovala. Već imamo dogovore da se, pored Šapca, oforme odbori i u Bogatiću, Loznici i Valjevu, naveo je Nemanja Pajić.
Potpredsednik Skupštine grada, Sreten Radovanović, potpisao je prvu pristupnicu za Zapadnu Srbiju. Neposredno pre toga potpisao je istupnicu iz G17 plus. Kao razlog izlaska iz stranke Radovanović je naveo nerazumevanje od stranačkog vrha na koje je gradski odbor nailazio prethodnih godina.
-Nikada nije sprovedeno ono što je obećano pred izbore. Mi koji smo ovde želimo da sprovodimo odluku građana Šapca i dogovorili smo se da to pokušamo preko novoosnovane stranke. Moramo ovaj grad da vratimo u život. Rukovodstvo URS je zaobilazilo Šabac. Za 9 godina ništa nisu uradili. Gradski odbor Šapca je imao jedan od najboljih rezultata u Srbiji. Niko to ne vrednuje, rekao je Radovanović.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa