6. decembar 2012.6. dec 2012.
OPŠTINA VLADIMIRCI: DIREKCIJA ZA POLjOPRIVREDU

PŠENICE 20 ODSTO VIŠE

U opštini Vladimirci ima 3.707 registrovanih domaćinstava, od toga 3.700 fizičkih i sedam pravnih lica. Prošlogodišnja suša je uzela svoj danak ali i uticala na setvu ozimih useva, tvrde u Direkciji za poljoprivredu koja beleži jednu od težih godina kada su atmosferske prilike u pitanju.
- To je sigurno prevagnulo da tendencija smanjenja površina pod uglavnom pšenicom bude značajno uvećana. Prinos kukuruza je mnoge okrenuo pšenici i ostalim kulturama tako da je sada situacija obrnuta u odnosu na prošlu jesen, tvrdi Dragana Krznarić iz Direkcije za poljoprivredu.
Na raspolaganju poljoprivrednici su imali 14.645 hektara zemlje a itarice su zauzele 13.078 hektara. Ima tu i krmnog bilja nekoliko stotina hektara, industrijskog bilja par stotina, koliko i povrća što sliku čini kompletnom ali i opravdava očekivanja da će tako biti i nadalje.
- Za očekivati je da i sledeće godine ukoliko opet bude vrelo leto setva ozimih useva poraste. Sve su značajnije i površine pod voćem a lokalna samouprava i nadležno ministarstvo idu u susret selu koliko to uslovi dozvoljavaju, kaže Dragana Krznarić.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa