6. decembar 2012.6. dec 2012.
IZMEĐU REDOVA

KRENUO DEDA MRAZ

Deda Mraz je već počeo da šeta Srbijom. Izgleda da mu niko nije rekao da mi više ne verujemo u bajke.
Nagledali smo se mi tih Deda Mrazova. Obećavali su kule i gradove, međutim iz godine u godinu njihove kočije su sve zlatnije a vreće sa poklonima namanjenih nama sve praznije.
Novogodišnji i božićni praznici biće dobra prilika za pojedine da se pod okriljem turizma dokopaju inostranstva. I tamo ostanu. Ko zna šta ih ovde čeka nekako s proleća.
U skoro svakom gradu širom zemlje Srbije postavljene one ledene piste za zimske vragolije. A negde će led pući. Može neko i da propadne.
Ovih dana i neki viđeni su se pojavili u istražnim prostorijama. Šta bi to moglo biti.
Nije dobro da istražuju i vlasnike onih velikih trgovinskih lanaca. Sve će nam poskupeti.
Pa i muvanje koje se desilo u “Azotari“, sa veštačkim đubrivom i pšenicom, potvrđuje da se kod nas radi i ispod žita.
Dolijali i mangupi koji su organizovali razne lažne SMS igre, pa tako godinama naivnim Srbima stavljali ruku u džep. Eto, i naši lopovi su postali savremeni, sad to rade preko mobilnih telefona. Nema više ni onih starih dobrih džeparoša.
Ima raznih novosti u zemlji Srbiji. Po novom zakonu kleveta više nije krivično delo. Ala ćemo sad da se ljagamo.
I kad smo kod ljaganja, naši mediji objavili da nas ona bivša američka državna sekretenka baba Olbrajt, ipak voli iako nas je nedavno nazvala odvratnim Srbima. I sad ako joj neko od naših odvrati na tu ljubavnu poruku, alal mu na ukusu.
A u oblasti međunarodnih odnosa primećeno je još nešto čudno. Na nacionalnoj televiziji reprizira se, nije bitno koji put, serija “Otpisani“, pa mnoge zabrinjava zašto se ne pobuni neka od onih silnih nevladinih organizacija za kojekakvu zaštitu svega i svačega. Ako se tako nastavi, Prle, Tihi i ostala družina, pobiće sve Nemce.
Nije čudno ali je tako, skoro svaki dan je posvećen nekome ili nečemu. Pa tako, iako to nema veze sa prethodnom pričom, neki dan je obeležen Svetski dan toaleta. Svašta tom razvijenom svetu pada na pamet. Još treba da proglase svetski dan i onoga što je u toaletu, d“™ izvine baba Olbrajt.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa