6. decembar 2012.6. dec 2012.
„JANKOVCI“ NA BEOGRADSKOM FESTIVALU NAUKE

UZBUDLjIVI SVET EKSPERIMENATA

Kapije znanja beogradskog Festivala nauke, šestog po redu, otvorene su prošlog četvrtka, 29. novembra. Priliku da zavire u carstvo zabavne nauke imalo je pedeset pet najboljih učenika šabačke OŠ „Janko Veselinović“ od petog do osmog razreda. Na zanimljiv, intrigantan i neverovatan način predstavljeni su zakoni i eksperimenti trista učesnika iz trideset različitih oblasti na četiri lokacije. Bivša RK „Kluz“, Studentski kulturni centar, Galerija narodne banke Srbije i Teatar „Bojan Stupica“ pretvorili su se tokom četiri dana u naučne igraonice i bine prilagođene kada su u pitanju programi kako za najmlađe tako i za najstarije posetioce.
-Po meni Ministarstvo nauke se trudilo da ono što nedostaje školama da to praktično primeni. Nedostaje nam ogleda i eksperimenata prevashodno zbog neopremljenosti škola. A i sami planovi i programi više su usmereni ka teoretskim znanjima, a ne praktičnom primenjivanju. Ovo je bila prilika da nauče nešto novo, a i da primene svoje teorijsko znanje ““ rekao je Darko Vučićević, profesor tehničkog obrazovanja.
Verica Đapanović, učenica VIII3, kao i njeni drugari oduševljena je laserskim šouom studenata i profesora švedskog Univerziteta „Lund“ koji se održao u Teatru „Bojan Stupica“. Na štandu u bivšoj RK „Kluz“ saznala je kako se prave kreme od gelova, restauriraju knjige i još mnogo toga.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa