6. decembar 2012.6. dec 2012.
NAGRADA ZA ŠABAČKU PROFESORKU

NAUKA NIJE SAMO ZA ODABRANE

Tatjana Marković Topalović, profesorka fizike u Medicinskoj školi u Šapcu, nedavno od Ambasade Francuske dobila priznanje za doprinos promociji nauke među decom
Na Konkurs raspisan od strane Ambasade Republike Francuske i Francuskog kulturnog centra u Beogradu, namenjen onima koji se bave popularizacijom nauke i naučnim opismenjavanjem dece prijavilo se 20 prosvetnih radnika iz cele Srbije. U ozbiljnoj konkurenciji, profesorka fizike šabačke srednje Medicinske škole Tatjana Marković Topalović plasirala se na drugo mesto, i osvojila pedagoški vredan USB mikroskop.
- Francuska ambasada i Francuski kulturni centar su raspisali Konkurs za one koji se bave naučnim opismenjavanjem dece Srbije, koji razvijaju metodologiju učenja putem istraživanja. Odnosno, nastoje da usmere decu da putem eksperimentisanja prolaze krz isti proces kroz koji je prolazio neki naučnik dok je usvajao znanje. Na poziv se odazvalo 20 kolega različitih struka, a ono što je prevagnulo da ja budem druga među njima je Letnja škola nauke, koja se u Šapcu održava već treću godinu za redom ““ istakla je Tatjana Marković Topalović.
Kao svojevrstan promoter nauke u Mačvanskom okrugu, Tatjana Marković Topalović, se pre pet godina priključila projektu “Zasuci rukave“. Od tada do danas, ulaže ogromnu energiju ne bi li nauku približila što većem broju dece.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa