6. decembar 2012.6. dec 2012.
PRIJEM ZA ITALIJANSKOG UČENIKA

POZITIVNE SLIKE

Gost gradonačelnika Šapca Miloša Miloševića prošlog petka bio je Antonio Afidato, osamnaestogodišnji učenik iz Italije koji je u Šabac došao posredstvom međunarodne razmene učenika kako bi usavršio znanje o juvelirskom zanatu. Tako je u avgustu postao učenik Škole primenjenih umetnosti, a u rodni grad Krotone, u oblasti Kalabrija, vraća se početkom decembra ““ kako ističe, sa izuzetnim utiscima o školi, Šapcu i Šapčanima.
Gradonačelnik Miloš Milošević interesovao se za uslove boravka i školovanja italijanskog učenika u Šapcu, kao i za prednosti programa razmene učenika. Takođe, izrazio je uverenje da će Antonio Afidato doprineti stvaranju pozitivne slike o Šapcu i Srbiji među mladim Italijanima.
Antonio potiče iz ugledne italijanske porodice juvelira. Njegov otac je zvanični juvelir Vatikana i rimskog pape, autor je nagradnih statua festivala u San Remu, a izrađivao je nakit za princa Alberta od Monaka. Sa 15 časova nedeljno prakse i izradom nakita po sopstvenom dizajnu, Antonio je zadovoljan znanjem i veštinom stečenim u šabačkoj školi, što je, kako je naglasio u razgovoru sa gradonačelnikom Šapca, još više učvrstilo njegove planove da nastavi porodičnu tradiciju.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa