13. decembar 2012.13. dec 2012.
ŠABAČKA OŠ „STOJAN NOVAKOVIĆ“ UKLjUČENA U PROJEKAT

ŠKOLA BEZ NASILjA

Nakon deceniju i po duge pauze u Osnovnoj školi „Stojan Novaković“ obeležen je Dan škole 1. novembra, pod sloganom „Sve izvire iz prosvete. Iz duhovnog života razvija se ona snaga koja sve oživljava“. Praznik je obeležen veoma svečano i praznično. Učesnici prigodnog programa su učenike i goste škole upoznali sa životom i radom Stojana Novakovića, sa posebnim osvrtom na njegov rad na polju prosvete, da bi potom kratkim skečevima i pesmama dočarali školu i sve njene osobenosti kroz DžIDž i DžDž vek i savremeno doba.
Obeležavanje Dana škole upotpunio je i veoma važan događaj za njen budući razvoj. U utorak, 29. oktobra, škola je sa UNICEFOM potpisala memorandum o saradnji i realizaciji projekta „Škola bez nasilja“ čime je postala jedina šabačka škola koja je uključena u ovaj projekat
Posebno je orginalan i jedinstven muzički deo programa. Od ukupno pet muzičkih numera, četiri su komponovali učenici na časovima muzičkog stvaralaštva zajedno sa nastavnicom muzičke kulture Milenom Gavrilović. Iz muzičkog dela priredbe posebno moramo izdvojiti kompoziciju „Put sloge“ koja je nastala prema stihovima samog Stojana Novakovića, a koje je zapisao u svom đačkom, gimnazijskom dnevniku.
Po završetku priredbe u holu škole gosti su mogli pogledati izložbu slika sa jedinstve likovne kolonije ““ Likoš. To je prva likovna kolonija čiji su učesnici bili učenici šabačkih osnovnih škola, a realizovana je u saradnji naše škole, nastavnica likovne kulture, Slavke Jakovljević, Mirjane Miljković i Gradske uprave. Kolonija je u maju 2012. održana u školi na Letnjikovcu. Pored njih, na izložbi su se našli i unikatni radovi predmeta primenjene umetnosti učenika naše škole sa časova likovne kulture i kreativne radionice. Posebno mesto u likovnoj postavci zauzimaju maske Miloša Simića, učenika VII/2, i Petra Jovanovića, učenika VI/1. Naime, na prvom takmičenju u izradi maski, koje je održano na ovogodišnoj Čivijadi, Miloševa maska osvojila je prvo, a Nenadova drugo mesto.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa