20. decembar 2012.20. dec 2012.
STO SEDAM GODINA ČUVANjA TRADICIJE

VRTLOG DOBROG RASPOLOŽENjA

Prepuna sala, preko petsto učesnika svih generacija, uzavrela atmosfera, polet mladosti i snaga starosti, aplauzi, pozivi na bis obeležili su prošle subote, 15. decembra, koncert KUD „Abrašević“. Prisustvovali i njegovo preosveštenstvo episkop šabački Lavrentije i Ana Marinković, načelnica Odeljenja za društvene delatnosti
Pesmom „Ovo je Srbija“ u izvođenju mešovitog hora i TO „Bisernica“, pod dirigentskom palicom Snežane Ranković Đerić, otpočeo je koncert najstarijeg šabačkog KUD „Abrašević“. Sto sedam godina entuzijazma, rada, ljubavi prema kulturnom nasleđu, igri i pesmi, prenosi se sa generacije na generaciju. Trajalo je, traje i trajaće. To dokazuju i nove generacije mališana.
Kako i sami kažu u jedinstvenoj školi života uče i stasavaju uz Nikolu Stanojevića ““ Škola folklora, Mariju Stanojević - deo Škole folklora, Dečji ansambl i Omladinska sekcija, Miloša Vulovića ““ Prvi ansambl i Vladana Antonića ““ Drugi ansambl. Tu su neizostavni veterani Zorana Burmazovića Krce i veliki Narodni orkestar pod upravom Ibrahima Ahmetovića. A da se u „Abraševiću“ čuju i moderni ritmovi pokazale su Ivana Milošević sa Zumbom i Marijana Jurčak sa Plesnom sekcijom.
Od nove koreografije Prvog ansambla „Zapadna Srbija“ preko „Šumadije“, „Pomoravlja“, „Ponišavlja“, „Šopske igre“, „Velike vlaške igre“ do „Stare planine“ i „Pelistera“. Uz zvuke violine Salka Lekića, pesmu Nazifa Muratovića Lole, hor i TO „Bisernicu“ upotpunjen je dvočasovni program.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa