20. decembar 2012.20. dec 2012.
DVE GODINE REGIONALNOG CENTRA ZA STRUČNO USAVRŠAVANjE

OPRAVDALI POSTOJANjE

Kroz razne vidove stručnog usavršavanja organizovane od strane Centra u proteklih godinu dana obuhvaćeno 85 odsto nastavnika iz ove regije. U planu proširenje delatnosti na privredu. Otvaranje „Parka nauke“ pomereno za proleće
Sredinom decembra, u radnoj atmosferi, Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju obeležio je dve godine postojanja. Za ovaj vremenski period kroz navedenu ustanovu, kroz različite seminare i obuke prošlo je oko 17.000 učesnika iz Šapca, Valjeva, Rume, Sremske Mitrovice, Loznice, Bogatića. Time je, po rečima direktora CSU mr Gorana Stojićevića, Centar u potpunosti opravdao svoje postojanje.
-Ostvaren je osnovni cilj, a to je da je Centar prepoznat ne kao mesto na kojem će se usavršavati prosvetni radnici iz Šapca već iz celog regiona. Do kraja godine, broj dešavanja će preći cifru od 90, što je za 20 odsto veći broj obuka u odnosu na prošlu godinu. Samo u toku 2012. kroz Centar je prošlo 6.372 ljudi, od toga 4.252 nastavnika, od ukupno 5.007 koliko ih ima na teritoriji okruga je prošlo kod nas različite vidove usavršavanja - istakao je direktor CSU i najavio proširenje delatnosti Centra i na privredu, ali i „zavođenje reda“ u organizaciju obuka za profesionalno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa