27. decembar 2012.27. dec 2012.
ANI „HAJDUK STANKO“

VRELI BALKANSKI TEMPERAMENT

Na Velikoj sceni Šabačkog pozorišta, prošlog petka, 21. decembra, održan jedanaesti po redu godišnji koncert. Igrama iz Epira, Tesalije i severoistočnog Egeja predstavio se i FA „Jones“ iz Grčke
Ansambal narodnih igara „Hajduk Stanko“ iz godine u godinu održava i podiže kvalitet programa i svoga rada. Jedanaest godina upornosti, istrajnosti, i pre svega ljubavi prema tradiciji je iza njih. Prvi ansambl, Omladinski, Dečji uz Narodni orkestar po ko zna koji put pokazali su svu vatrenost balkanskog temperamenta. Krenule se simbolično sa „Igrama iz Mačve“, a zatim nastavilo sa hercegovačkom poskočicom „Linđo“, „Igrama iz okoline Leskovca“ i „Igrama iz okoline Pelistera“.
Kako su gostovanja sastavni deo ovog ansambla iz godine u godinu sticali su sve više prijatelja iz sveta. Već šestu godinu za redom učestvuju na najvećem grčkom folklornom festivalu koga organizuje društvo „Jones“. Ovom prilikom gosti iz Grčke predstvaili su se „Igrama iz Epira i Tesalije“, kao i „Igrama iz Severoistočnog Egeja“.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa