27. decembar 2012.27. dec 2012.
USVOJEN BUDžET OPŠTINE KRUPANj

PROGRAMSKO PLANIRANjE

Na četvrtoj redovnoj sednici Skupštine opštine Krupanj, posle duge i iscrpne rasprave usvojen je budžet opštine za narednu godinu. Opština Krupanj će raspolagati budžetom od oko 530 miliona dinara, i prvi put je donet po metodologiji programskog planiranja.
Prihodi budžeta planirani su u iznosu od 535.016.007 dinara. Kod njih je ugrađeno povećanje transfernih sredstava- iznos od 14.877.982 dinara (povećanje tekućih transfera) i iznos od 37.650.000 ( namenska sredstva za povremeno i redovno održavanje ranijih regionalnih puteva). Kod najvećeg dela ostalih prihoda ( prihodi koji su direktno ili indirektno vezani za dešavanja na tržištu) ugrađeno je samo povećanje inflacije (bez predviđenog rasta društveno bruto proizvoda).
Jedan deo prihoda, zbog promena definisanih u Zakonu o izmenama i dopunama zakona o finansiranju lokalne samouprave i Zakonu o izmenama i dopunama zakona o budžetskom sistemu, potpuno je ukinut, a neki prihodi su rapidno smanjeni.
Računa se da je efekat od smanjenja ovih prihoda negde oko 5-6 miliona dinara manje u budžetu opštine Krupanj za 2013. godinu. Takođe, zbog promena definisanih u Zakonu o izmenama i dopunama zakona o budžetskom sistemu, u obavezi smo da prihode indirektnih korisnika prikažemo kao budžetske. Efekat ovog povećanja je 21 milion dinara uvećanja prihoda u budžetu opštine Krupanj za 2013. godinu.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa