27. decembar 2012.27. dec 2012.
SLOBODAN SAVIĆ PREDSEDNIK OPŠTINE BOGATIĆ

ALTERNATIVNI IZVORI ENERGIJE

Najnoviji izbori, brojne započete i realizovane investicije u opštini Bogatić obeležavaju godinu na izmaku. U narednoj najviše pažnje biće posvećeno alternativnim izvorima energije i konjičkom sportu
Godinu na izmaku obeležili su majski izbori, koji su potvrdili ostanak vlasti iz 2010.godine. To je potvrdila i nedavna sednica Skupštine opštine Bogatić, poslednja u 2012. godini na kojoj smo usvojili, između ostalog budžet za 2013. Jasno je, a i usvojeni godišnji, najvažniji finansijski akt to potvrđuje, da nam predstoji godina štednje na svim nivoima, kako bi što bezbednije prebrodili veliku ekonomsku krizu, koja nažalost nije mimoišla ni Srbiju, kaže na početku razgovora za “Glas Podrinja“ predsednik opštine Bogatić Slobodan Savić.
Koje projekte i poslove, realizovane i započete posebno izdvajate?
- Završili smo radove u prvoj zoni Bogatića, kojima je bez sumnje ulepšana varoš i zašta smo dobili mnogo pohvala. Postavljeno je više hiljada novih behaton ploča i zasađeno zelenilo u više ulica. Time smo dobili i tri lepa parka za odmor i rekreaciju. To se odnosi na one ispred osnovne škole, biblioteke i zgrade suda. Postavljeno je i više novih rekvizita za igru i razonodu dece.
Shvatajući značaj “zelene“ i “stočne“ pijace za naše građane, koji se pretežno bave poljoprivredom, izvršili smo potpunu rekonstrukciju ovih trgovinskih prostora. Na “zelenoj“ pijaci postavljeno je stotinak novih tezgi, izgrađena prostorija za čuvanje i prodaju mlečnih proizvoda i postavljena nova ograda. Izvršeno je i dosta radova na “stočnoj“ pijaci, a predstoji i izgradnja nove vage.
Dokle se stiglo i kakvi su planovi na realizaciji posla oko kanalizacione mreže?
- Na “stočnoj“ pijaci u Bogatiću urađena je neophodna crpna stanica. Ne treba izgubiti iz vida i prethodno postavljenih 17 kilometara cevi na glavnom kolektoru od Banovog Broda, gde počinje do Ogleda u Bogatiću, gde se taj glavni kolektor završava. Ostaje nam još u narednoj godini obezbeđenje sredstava za ugradnju hidro-mašinskih spojnica na centralnom kolektoru, što bi omogućilo priključenje korisnika.
Koliko je pažnje posvećeno održavanju i izgradnji putne mreže?
- I pored evidentnih finansijskih problema, koji se nastavljaju u 2012. uspeli smo da asfaltiramo ili renoviramo 18 kilometara lokalnih puteva, kroz opštinu. Nisu zapostavljeni ni vrlo značajni poljski putevi do njiva. Njih smo redovno održavali i postavljali nove slojeve šljunka.
Od važnih građevinskih poslova ne treba izgubiti iz vida ni do sada izvedene radove na izgradnji nove sportske hale. Potpuno je završena prva faza, a predstoji finiš i potpuni završetak posla, nadamo se u narednih godinu, najduže godinu i po dana.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa