27. decembar 2012.27. dec 2012.
USVOJEN BUDžET ZA 2013. GODINU

BAZEN NAJVEĆA INVESTICIJA

Na četvrtoj sednici Skupštine grada Šapca usvojen budžet za 2013. godinu u iznosu od 3.336.453.553 dinara. Najveća pojedinačna investicija završetak rekonstrukcije gradskog bazena. Sednici prisustvovalo svih 69 odbornika
Najvažnija tačka dnevnog reda četvrte sednice Skupštine grada Šapca svakako je bilo usvajanje budžeta za narednu godinu. No pre izglasavanja visine sredstava koja će biti na raspolaganju korisnicima tokom 2013., usvojen je rebalans budžeta za 2012. godinu, kao i predlog izmene poslovnika Skupštine grada. Predlozi opozicije da se izglasa nepoverenje dosadašnjim organima gradske vlasti nisu imali dovoljnu podršku, tako da nakon glasanja nisu ni uvršćeni na dnevni red.
Naime, na četvrtom redovnom zasedanju lokalnog parlamenta u skupštinskim klupama se našlo svih 69 odbornika. Pored najavljenih tačaka, usvojeni su predlozi da na razmatranju bude predlog odluke o uslovnom otpisivanju kamate i mirovanju poreskog duga, razrešenje i imenovanje novog direktora Vodovoda, razrešenje i imenovanje novog direktora RTV Šabac, potom predlog za izbor dva člana Gradskog veća, ali sa 31 glasom za, odnosno 38 protiv, opozicija nije dobila potrebnu većinu da se na dnevnom redu nađu i predlozi kojima bi bili razrešeni dužnosti predsednik Skupštine, njegovi zamenici, sekretar skupštine, gradonačelnik, njegov zamenik i članovi gradskog veća. Time je vlast u Šapcu ostala ista, a odbornici SPS napuštaju salu.
Da bi izrazio svoje nezadovoljstvo trenutnim stanjem, predsednik GO DSS Vladimir Savić izlazi za govornicu i proziva “one koji su izneverili svoje predizborne partnere“. Zbog prekoračenja vremena i neprimerenog rečnika predsednik Skupštine Slobodan Mirković donosi odluku da ga udalji iz sale, što Savić nije ispoštovao, pa je sednica na kratko prekinuta.
Nakon kraće pauze, odbornici su nastavili sa radom. Usvojena je odluka po kojoj odbornička grupa umesto dosadašnja četiri, može minimalno da ima tri člana, a potom rebalans budžeta za 2012. godinu.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa