10. januar 2013.10. jan 2013.
NA HIPODROMU U BOGATIĆU ODRŽANE TRADICIONALNE BOŽIĆNE KONjIČKE TRKE

NAJNEIZVESNIJE U SULKAMA

Sunce obasjalo galopere pred više od četiri hiljade gledalaca. Staze (peščana i travnata)u pripremi, mekane, nakvašene prethodnim snegom i kišom, otežale galop. Opština Bogatić, darivala najbrže
U dve galopske i jednoj galopskoj trci u sulkama na Božić, tačno u podne na hipodromu u Bogatiću ( renovira se ), potvrđena je tradicija duga 18 godina. Po klizavoj, mekoj zemljanoj trkačkoj stazi na 600 metara, sunčanom, hladnom i vetrovitom vremenu, pred više od 4.000 gledalaca, Božićni pehar opštine Bogatić, pripao je brzonogoj (Eagles Call) Igles Kol u čijem sedlu je bio Vujković. Vlasnicima je pehar uručio Slobodan Savić, predsednik opštine Bogatić.
Drugo mesto, pripalo je Danseru, a treće Tvin Žarulji, dok je Ala Mikela na cilj stigla četvrta.
U prvoj trci, Badnje veče, pobedio je Džeku sa jahačem Vujkovićem. Druga je bila Jasmina. Treći na cilj stigao je Tornado, a četvrti Princ. Pobednički pehar je uručio Nemanja Pajić, zamenik predsednika stranke Zapadna Srbija u osnivanju. Oba prvoplasirana konja su u treningu kod Vladana Rosića, koji ove godine juriša na titulu prvog trenera, konjičkog sporta u Srbiji.
Kod galopera u sulkama, na istoj stazi, veliku borbu u cilju vodili su Kasper Srnin (Kasper Srnin) i Beti Bup (Bettu Boop). Po rečima glavnog sudije na stazi Radenka Petrića, konji su na cilj stigli poravnani, “glava uz glavu“. Tako su praktično podelili prvo mesto, odlukom sudijskog žirija. Treće mesto pripalo je Iman Sur, dok je četvrti bio Pirlo. Pobednički pehar je uručio Dejan Jocković, direktor Direkcije za poljoprivredu i selo opštine Bogatić.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa