10. januar 2013.10. jan 2013.
PREDSEDNIK OPŠTINE MALI ZVORNIK MIODRAG LAZIĆ

RACIONALNO I U NOVOJ GODINI

Među najznačajnije investicije u protekloj godini u opštini Mali Zvornik spada izgradnja nadvožnjaka na Radaljskom putu. Radovi započeti u 2012. završavaće se ove godine
Započete radove na Radaljskom putu je finansirala Republika, ali je u martu doneta odluka da ovaj put prelazi u nadležnost opštine. Prema rečima predsednika Opštine Mali Zvornik Miodraga Lazića napravljen je nov projekat koji je prilagođen postojećem stanju. Urađeno je 900 metara puta od Radaljske Banje do jezera i jedan kilometar od puta Loznica ““ Mali Zvornik prema Radalju. Predsednik opštine među značajne radove u 2012. godini ubraja i renoviranje nekoliko domova kulture, dogradnju Doma zdravlja i kupovinu zemljišta za kapelu.
- Radaljski dom kulture je adaptiran i sada osnovna škola iz ovog mesta može da ga koristi kao fiskulturnu salu. U toku je renoviranje doma u Borini koji će takođe biti korišćen za potrebe učenika, a kompletno je sređen i dom u Brasini. Vrlo značajno za našu opštinu je i kupovina dela zemljišta na groblju i gradnja kapele koju do sada nismo imali. Uz kapelu smo napravili i pomoćnu zgradu i ovih dana se privode radovi kraju, navodi Lazić i dodaje da je opština u protekloj godini redovno održavala infrastrukturu, niskonaponske mreže, vodosnabdevanje i tekuće obaveze.
Budžet usvojen za 2013. godinu iznosi 374 miliona dinara. Predsednik opštine kaže da je na nivou prošlogodišnjeg i da je njim planirano redovno održavanje, nešto infrastrukturnih radova i dalji otkup zemljišta za groblje.
-Jedna od kapitalnih investicija je vodovod od Donjeg naselja do Borine. U tom kraju snabdevanje vodom je loše. Izrada projekta je u toku. Vrednost planiranih radova na ovom projektu u 2013. godini je oko 21 milion dinara, s tim što će ostati deo radova da se završi sledeće godine. Planirana je izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Tender je već raspisan i nedostaje samo deo papirologije. Imamo i želju i obavezu da u Drinu ispuštamo prečišćenu vodu, a to je značajno i za turizam ovog kraja. Preostalo je još oko 3 kilometra Radaljskog puta za rekonstrukciju, što je takođe predviđeno da se uradi u ovoj godini.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa