10. januar 2013.10. jan 2013.
OPŠTINA VLADIMIRCI: OPŠTINSKA UPRAVA

ZA USPEŠNIJU 2013. GODINU

Opštinska uprava opštine Vladimirci, u okviru svojih zakonskih ovlašćenja, bila je nosilac niza aktivnosti tokom 2012. godine, počev od obavljanja stručnih poslova lokalne samouprave, pripremanja Nacrta Odluka i drugih akata koje donosi Skupština opštine, Opštinsko veće i predsednik opštine kao i obavljanju ostalih poslova iz svoje nadležnosti.
U Planovima rada za 2013. godinu mogu se izdvojiti nastavak stvaranja informacionog sistema, unapređenje rada mesnih kancelarija, obučavanje i usavršavanje zaposlenih u opštinskoj upravi, unapređenje rada organa opštinske uprave, ojačavanje budžetskih poslova i inspekcijske službe kao i stvaranje boljih uslova za rad i opremanje službenih prostorija.
Opštinska uprava poseban akcenat staviće na unapređenje pravne regulative rada organa lokalne samouprave, pri čemu će tokom naredne godine Opštinskom veću i Skupštini opštine, predložiti i izraditi nacrte Odluka koje će direktno uticati na poboljšanje efikasnosti rada lokalne samouprave (Usvajanje generalnog urbanističkog plana, početak izrade projekta industrijske zone, Odluka o imovini opštine Vladimirci, Odluka o građevinskom zemljištu, Odluka o davanju u zakup poljoprivrednog zemljišta, ostala opšta i pojedinačna akta).
Pri opštinskoj upravi opštine Vladimirci, biće oformljena Kancelarija za mlade, koja će se ozbiljnije pozabaviti problemima mladih i omladine na teritoriji opštine Vladimirci, na kojoj će tokom 2013. godine biti izgrađeno nekoliko sportskih terena, sve u cilju razvoja sporta i pravilnom usmeravanju omladine opštine Vladimirci.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa