10. januar 2013.10. jan 2013.
DO DALjNjEG UKINUT PROGRAM BESPLATNIH UŽINA

DECA NE VOLE ZDRAVU HRANU

Na osnovu zaključaka sa Saveta roditelja šabačkih osnovnih škola, Gradska uprava odlučila da prekine projekat zdrave i besplatne užine učenicima od prvog do četvrtog razreda
Od drugog polugodišta učenici prva četiri razreda šabačkih osnovnih škola neće više dobijati besplatnu užinu. Naime, podaci dobijeni sa Saveta roditelja, ukazuju da projekat, osmišljen sa ciljem da se deci jednom dnevno priušti zdrav obrok, u praksi nije zaživeo.
-Osnovna ideja je bila da naši učenici bar jednom dnevno imaju zdrav obrok. Odnosno, da receptura proizvoda, njegova nutritivna vrednost i sastav budu izbalansirani po svim zahtevima stručnjaka. Drugi cilj je bio da se roditeljima materijalno pomogne, a treći da se podigne nivo bezbednosti dece u školama, jer je užina dopremana do samih školskih objekata. Međutim, analize urađene na kraju prvog polugodišta i podaci dobijeni sa Saveta roditelja šabačkih osnovnih škola, ukazali su nam da projekat nije dao zadovoljavajuće efekte. Deca ne prihvataju ukus peciva pripremljenog od integralnog brašna, odnosno da nisu navikli na ovakvu hranu bez obzira koliko ona doprinosi njihovom dobrom zdravstvenom stanju ““ istakla je član gradskog veća Jasminka Ristivojević.
Na komentare roditelja, da užina nije bila dovoljno raznovrsna i da je projekat mogao biti i ranije prekinut, Ristivojevićeva je odgovorila sledeće.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa