17. januar 2013.17. jan 2013.
IZVIĐAČI

GUČEVO RAJ ZA IZVIĐAČE

Zimovanje prva izviđačka akcija u novoj godini. Trideset šabačkih izviđača proveli sedam dana na “Vidikovcu“ na Gučevu. U programu zimske škole izviđačke teme, sportske aktivnosti, šetnje, druženja. Gradu Loznica uručena Povelja Osme smotre SIS. Članovi starešinstva GSI ““ Šapca posetili izviđače na zimovanju
Zimovanje je prva izviđačka akcija na početku svake godine zato mu se uvek pridaje veliki značaj ““ izbor mesta zimovanja, rukovodećeg kadra, sadržaja zimovanja, posete i kontakti sa drugim izviđačima. Od sadržaja i mesta zimovanja zavisi i uspeh koji služi i kao svojevrsna propaganda izviđačke organizacije. Šabački izviđači ove godine izabrali su za svoje zimovanje Gučevo, odmaralište “Vidikovac“ iznad Banje Koviljače, za sprovođenje ovogodišnje akcije.
Starešina zimovanja, načelnik Gradskog saveza, Goran Bajević, načelnik na zimovanju Željko Elor i član štaba Radan Pavlović, poveli su trideset izviđača na zimovanje, da bi kroz zimsku školu obradili one teme koje se u Šapcu ne mogu uspešno obrađivati. Među izviđačima bilo je i deset novih, koji su oduševljeni ambijentom, sadržajem i najviše druženjem. Predavači izviđačkih tema bili su Zoran Radukić i starešina i načelnik zimovanja. Za unutrašnju prganizaciju zimovanja bile su zadužene domaćice ““ brđanke Marija Matić i Biljana Marković.
Osnovni sadržaj ovog zimovanja bio je da se izviđači kroz razne teme upoznaju kako se u prirodi, u zimskim uslovima, može preživljavati. Tema za sve veoma interesentna i korisna. Ovu radost izviđačima, u izvesnoj meri, “pokvarila“ je priroda. Naime, za vreme zimovanja svega je bilo sem snega.
Odmaralište “Vidikovac“ ima pored ostalog i nekoliko sportskih terena koje su u slobodnom vremenu izviđači maksimalno koristili ““ zbližavali se stari i novi izviđači, upoznavali i družili

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa