17. januar 2013.17. jan 2013.
ZORAN KARAJIĆ, DIREKTOR ŠABAČKOG POZORIŠTA

DOĐITE DA SE DRUŽIMO

Učešća na festivalima, nagrade, uspešan početak sezone sa dve premijere na Reviji pozorišnih predstava u oktobru i novi Klub obeležili su prethodnu godinu koja iako finansijski teška i dalje nudi zadovoljnoj publici pet igrajućih dana u toku sedmice
Godinama unazad Šabačko pozorište svojim radom, glumačkom ekipom i izuzetnom saradnjom sa eminentnim rediteljima održava visok nivo kvaliteta predstava. Iako im krizna vremena ne idu u prilog uspevaju da tokom pet igrajućih dana privuku publiku čiji su nedostatak osetila pozorišta širom Srbije.
-Uspevamo da održimo kontinuitet u kome imamo pet do sedam predstava nedeljno. Mi smo uspeli da postignemo nešto što je po meni veoma važno, a to je da kada nekome dođu gosti ne mora da zove pozorište jer već zna da u Šapcu ima predstava. Mi ćemo pokušati organizaciono, kadrovski i repertoarski da održimo nivo i tokom ove godine. To nam je najpreči zadatak ““ rekao je Zoran Karajić.
Da su jedno od najboljih pozorišta u zemlji potvrdila je kako kulturna tako i stručna javnost. Tokom protekle godine nisu izostale ni nagrade ni pozivi za gostovanja na festivalima.
-Dobili smo nagrade na Festivalu prvoizvedenih predstava u Aleksincu za predstavu „Skrivene strepnje“ koju je radio gospodin Primož Bebler. Predstava „Otmica i vaznesenje Julijane K.“ pozvana je na internacionalni festival u Zenici van svih mojih očekivanja. U isto vreme naša predstava „Đavolijada“ dobila je poziv i za veliki festival u Vracu u Bugarskoj. Nedavno sam bio u Rakovici da primim nagradu za najbolju predstavu na tamnošnjem festivalu. To su bili „Bubnjevi u noći“. Sve ovo pokazije da je naš repertoar stvarno veoma ozbiljan.
Svi planovi skoro do kraja uspešno su realizovani. To potvrđuje i novi Pozorišni klub otvoren početkom sezone, a koji je po novoj godini zvanično počeo sa radom.
-U Klubu će pored mesta za ljude, ljubitelje pozorišta i one koji imaju vremena da na miru popričaju, biti organizovane i tematske večeri. Recimo, nameravamo da jednom nedeljno bude „Teatroteka“, tj. da Muzej pozorišne umetnosti da najbolje predstave u našoj zemlji koje su snimljene na DVD. Tako ćemo puštati predstave od „Radovana III“ do „Purpurnih ostrva“ ili Sartrovih „Prljavih ruku“, itd.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa