17. januar 2013.17. jan 2013.
MARICA VULETIĆ, DIREKTORKA PU „NAŠE DETE“

BOGATIJI ZA JOŠ JEDAN VRTIĆ

Preko četristo radnika, oko tri hiljade dece, petnaest objekata u gradu i četrdeset sedam sela. Svakodnevno se spremi oko 4.500 obroka. Na prodajnim izložbama u okviru Dečje nedelje prikupljeno 270.000 dinara. Pozorišne igrarije i Kolonija dečjeg prijateljstva
Predškolska ustanova „Naše dete“ godinama unazad pokazuje da je jedan stabilan vaspitno-obrazovni sistem. Dobro umreženi, sa čvrstim korenima i tradicijom, istrajni u svom radu primer su institucije na kojoj počiva budućnost šabačkih mališana. Prošle godine postali su bogatiji za još jedan vrtić. Novih sto mališana svoju radost pronašlo je u vrtiću „Sunce“ na Letnjikovcu.
-Svake godine zaista dosta radimo. Ono što je jako zanimljivo i lepo bilo je otvaranje vrtića „Sunce“ 8. oktobra prošle godine. Projekat je napisala Ana Marinković, a grad je odradio ceo posao. Vrtić ima 500 kvadrata i četiri vaspitne grupe u kojima se nalaze mališani do četiri godine. Prelep je, pun svetlosti, lepo opremljen. Kompletan nameštaj, didaktiku i kuhinju dobili smo zahvaljujući gradu i Evropskoj uniji ““ rekla je direktorka Marica Vuletić ističući da je ovim putem skinuto stotinu dece sa liste čekanja.
S obzirom da se tokom jula i avgusta svake godine zatvaraju vrata vrtića radi renoviranja, ali i kolektivnih godišnjih odmora, urađeno je dosta po tom pitanju. Pored redovnog održavanja i sitnih popravki prošle godine bilo je i većih investicija.
-U vrtiću „Poletarac“ uradili smo staze, dvorište i ogradu. Vrtić „Pčelica“ koji ima oko 1.600 kvadrata dobio je kompletan krovni pokrivač. Kupljen je novi kotao pa je tokom ovih praznika urađeno i grejanje. Objekat je star četrdeset godina tako da je bio momenat, kada deca nisu bila tu, da i to uradimo. Na Letnjikovcu imamo kuhinju koja svaki dan spremi blizu 900 obroka za Narodnu kuhinju. Instalacije su jako loše tako da smo uradili novi priključak na već postojeći. Urađene su i elektroinstalacije tako da smo sada sve obezbedili s obzirom da se ovaj kompleks greje na struju. Takođe smo imali i standardne radove poput molerskih, stolarskih, keramičarskih, elektroinstalacionih. Imamo petnaest objekata u gradu i četrdeset sedam sela tako da naši majstori redovno odlaze na teren po pozivu vaspitača.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa