17. januar 2013.17. jan 2013.
PRVI NOVOGODOŠNjI KOKTEL U PRNjAVORU

ZA OPSTANAK ŽIVOTA NA SELU

U predvečerje dočeka Srpske nove godine, u impresivnom ambijentu prnjavorskog Doma kulture, na novogodišnjem koktelu, okupili su se članovi Inicijativnog odbora za gradsku opštinu Prnjavor i njihovi gosti, meštani i predstavnici različitih političkih opcija.
Okupljanju je, posle dve godine postojanja i delovanja Inicijativnog odbora, upriličeno da se još jednom pokaže i dokaže kako se oko dobre ideje i zajedničkog interesa svi mogu istinski i iskreno složiti. Bila je to još jedna prilika da ljudi dobre volje razmene stavove i mišljenja oko nečega što u sebi nosi želju za dobrobit Prnjavora i okolnih sela.
„Formiranje opštine kao manje administratitivne jedinice u okviru Grada Šapca, dalo bi mogućnost da se izmeštanjem nekih administrativnih službi u seoska podrčja, stanovništvu ruralne sredine olakša rešavanje osnovnih egzistencijalnih problema. Istovremeno, to bi svim žiteljima. naročito mladima, pokazalo da perspektiva života na selu postoji, da ne treba i ne moraju svi da odu u grad“, rekao je Negovan Stanarčić, predsednik Inicijativnog odbora i odbornik u Skupštini Grada Šapca.
„Svedoci smo vremena u kome sela bespoštedno odumiru. Ne možemo odustati od naše ideje za formiranje gradske opštine, jer je ona pitanje opstanka, a ne pitanje političke opcije koja će ga rešavati ili ga neće rešavati. Ako se i oko ovoga ne ujedinimo i ne složimo, onda nam ostaje da se dogovorimo ko će jednom, kada iz sela svi odu, poslednji „ugasiti svetlo i zatvoriti vrata“, rekao je Stanarčić.
Inicijativni odbor je i ovog puta naglasio vanstranačku suštinu svog postojanja, a to je i potvrdio ugostivši predstavnike svih političkih opcija i jedan broj njihovih odbornika u Skupštini Grada Šapca.
Tako su u prijatnom ćaskanju oko ove ideje gosti Inicijativnog odbora proveli par sati dokazavši da se, eto, i to može-biti zajedno i verovati u bolje sutra.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa