17. januar 2013.17. jan 2013.
PREDSTAVLjEN PROGRAM “POKRENI SE ZA POSAO“

ŠANSA ZA PROŠIRENjE BIZNISA

U okviru programa za podsticaj i podršku preduzetništva “Pokreni se za posao“ u šabačkoj Gradskoj upravi održan sastanak predstavnika NVO ENEKA i preduzetnika šabačkog kraja zainteresovanih za unapređenje posla. Skup je bio prilika za informisanje preduzetnika i njihovo upućivanje u proceduru konkursa koji je otvoren do 28. februara 2013. godine
Program “Pokreni se za posao“ je pokrenut 2009. godine u Nišu, zahvaljujući saradnji NVO ENEKA i kompanije “Filip Moris“ u Srbiji. Imajući u vidu da se program širi na nacionalni nivo i da će u narednih deset meseci biti dodeljeno 100 grantova, u najvećim reginalnim centrima u Srbiji organizuju se informativni sastanci kako bi se program predstavio što većem broju potencijalnih preduzetnika.
- Zahvaljujući programu “Pokreni se za posao“, u protekle tri godine pokrenuto je ili unapređeno 160 malih i porodičnih preduzeća u nišavskom regionu i zaposleno više od 600 ljudi. Dobri rezulattai motivisali su nas da projekat proširimo na nacionalni nivo i uvrstimo u program 100 preduzetnika. Smatramo da Šabac ima dobar potencijal za razvoj preduzetništva. Učesnicima programa obezbedićemo po 200.000 dinara, odnosno opremu u razvoj biznisa u toj vrednosti, objasnio je Milivoje Jovanović, menadžer programa “Pokreni se za posao“.
Uslov za učešće u programu je registracija poslovne delatnosti, a od ukupne sume dobijenih sredstava 80 odsto je bespovratno. Novac za kupovinu opreme obezbeđuje kompanija “Filip Moris“, čime, kako je istaknuto, još jednom potvrđuje društveno odgovorno poslovanje u Srbiji.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa