24. januar 2013.24. jan 2013.
KOŠARKA: SLOBODAN ŽIKIĆ, SEKRETAR OKK „ŠABAC“

JOŠ USPEŠNIJI U NASTAVKU SEZONE

Pauzu u zvaničnim takmičarskim aktivnostima selekcija Omladinskog košarkaškog kluba „Šabac“ iskoristili smo za razgovor sa Slobodanom Žikićem, sekretarom ovoga sportskog kolektiva, i prvim klupskim „operativcem“, veoma cenjenim i u strukturama Košarkaškog saveza Srbije. Podsećamo da smo u listu „Glas Podrinja“ tokom celog prvog dela sezone izveštavali uglavom o uspesima šabačke košarke. Posebno seniorskih selekcije, jer su devojke među četiri najbolje ekipe u najelitnijem srpskom rangu takmičenja, dok su momci ubedljivo prvi, bez ijednog poraza na tabeli Regionalne lige „Zapad“.
Kakvi su bili planovi na početku aktuelne sezone?
- Na početku ove sezone planovi su bili da ženska ekipa uđe u plej of, a za mušku ekipu povratak u viši rang, odnosno Drugu mušku ligu Srbije. Da bi se ostvarili planovi ženska ekipa je pojačana dovođenjem iskusne Andree Pinter na mestu organizatora igre. Međutim njene igre nisu opravdale naša očekivanja pa je posle prvog dela prvenstva raskinut ugovor.
To su bili planovi, a šta se dešavalo na terenu u konkurenciji seniorki?
- Devojke su krenule kako se samo poželeti može. U prva četiri kola zabeležene su tri pobede i jedan poraz, a bitno je naglasiti da su dve pobede ostvarene u gostima, u Čelarevu i Vrbasu. U prvom delu sezone zabeležen je skor 6:4, a zabrinjavajuće je da su tri poraza bila na našem terenu, i samo jedan u gostima. Usledio je potez koji je bio i očekivan, razlaz sa Andreom Pinter, a u naše redove vraćena je Jovana Vidaković, juniorska reprezentativka naše zemlje.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa