24. januar 2013.24. jan 2013.
KOCELjEVA

NEDOVOLjAN BROJ RAKETA

Osim o programu za ovu i izveštaju o radu Opštinskog veća za drugu polovinu prošle godine, članovi su na jučerašnjoj sednici razgovarali i o protivgradnoj zaštiti na teritoriji koceljevačke opštine u toku prethodne sezone.
Protivgradnu zaštitu na ovom prostoru pokriva sedam protivgradnih stanica sa 14 strelaca, koji brane skoro 26 hiljada hektara teritorije od čega su oko 66 odsto poljoprivredne površine. Gotovo svake godine poljoprivrednici tamnavskog kraja pretrpe velike štete od grada.
Kako se navodi u izveštaju Odseka za poljoprivredu, prethodne sezone strelci su dejstvovali tokom pet dana i tom prilikom ispaljeno je 50 protivgradnih raketa. Samo 29. jula sa pet protivgradnih stanica ispaljeno je 18 raketa, što nije bilo dovoljno da spreči velike štete. Tog dana, u poslepodnevnim časovima, grad izuzetno jakog intenziteta veličine oraha, praćen olujnim vetrom, zahvatio je površinu od oko 900 hektara. U pojedinim delovima opštine štete na poljoprivrednim kulturama iznosile su i do sto odsto, a za saniranje posledica ovog nevremena bilo je neophodno izdvojiti skoro 50 miliona dinara. Grad je u Družetiću ostavio i dugoročnije posledice u voćnjacima, jer su na zasadima šljive u ovom koceljevačkom selu oštećeni i lastari i rodne grane, te je rod u narednom periodu neizvestan.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa