24. januar 2013.24. jan 2013.
MUZIČKA ŠKOLA „MIHAILO VUKDRAGOVIĆ“

VEČE NEMAČKOG ROMANTIZMA

Koncert majstor i profesor Univerziteta muzičkih umetnosti u Berlinu, Dragan Radosavljević, prošlog petka, 18. januara, predstavio se šabačkoj publici kompozicijama Ludviga Van Betovena. Gost mladi violončelista Vuk Ovaskainen. Prisustvovali Inge Eler, kulturni ataše ambasade Nemačke, Miloš Milošević, gradonačelnik, sa suprugom Vesnom, Nebojša Zelenović, narodni poslanik, prof. Miloš Petrović, predsednik Upravnog odbora fondacije „Dobar glas“ i Vladimir Radosavljević, vlasnik firme „Rado violinс
Četvrti koncert u seriji „Najkvalitetniji izvođači u našem gradu“ ovoga puta bio je posvećen kulturnoj baštini Nemačke i najznačajnijem kompozitoru romantizma Ludvigu Van Betovenu. Šapčani su, zahvaljujući organizatorima prof. Nebojši Vlaisavljeviću i Gradskoj upravi, imali priliku da čuju i Bartokove „Rumunske igre“ i „Melodiju“ Čajkovskog. Violinista Dragan Radosavljević uz pratnju korepetitora Ukija Ovaskainena oduševio je sve prisutne tokom skoro jednočasovnog izvođenja. Dvanaestogodišnji Vuk Ovaskainen odsvirao je Betovenovu „Sonatinu“ i Sen-Sansovu kompoziciju „Allegro Appasionato“.
-Mislim da je ovo bio jedan potpuno vanserijski koncert ne samo za jednu sredinu kao što je Šabac nego definitivno gledano i iz vizure jednog Beograda. Sada govorim, pre svega, kao neko ko je iz struke, kao pijanista. Ovo je zaista bilo potpuno izuzetno. Vi imate zaista sreću. Mislim da imati u vašoj sredini jednog ovako sjajnog pedagoga i violinistu Nebojšu Vlaisavljevića koji ulazi i u neke druge vode koje Šapcu mogu da donesu stvarno fantastičan benefit u smislu da grad ima priliku da čuje sjajne muzičare ““ rekao je Miloš Pavlović, predsednik Upravnog odbora fondacije „Dobar glas“ koja se trudi da pomogne mladim talentovanim muzičarima.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa