Info

24. januar 2013.24. jan 2013.
PROŠLE SUBOTE ODRŽANO DESETO PLIVANjE ZA BOGOJAVLjENSKI KRST

MARKO RUSOV - VITEZ ČASNOG KRSTA

Preko pet hiljada ljubitelja sporta, naročito plivanja, ali i poštovalaca velikog hrišćanskog praznika - Bogojavljenja, okupilo se prošle subote, na ovaj praznik, na kompleksu Stari grad kraj reke Save da bi prisustvovali pravom sportskom i viteškom takmičenju za osvajanje titule viteza Časnog krsta koja je pripala dvadeset četvorogodišnjem Marku Rusovu, studentu Mašinskog fakulteta i doskorašnjem vaterpolisti klubova „Crvena zvezda“ i „Beograd“
Bogojavljensko plivanje u Šapcu je organizovano jubilarni deseti put, pa je tim povodom po prvi put najboljem plivaču dodeljen i viteški plašt, a u manifestaciji su premijerno nastupili i „Beli orlovi“, udruženje iz Beograda za očuvanje srpske tradicije, veština i zanata.
Na stazi dugoj simbolična trideset tri metra, u znak sećanja na godine Hristovog života, pred rekordnim brojem posetilaca, nastupilo je šezdeset šest plivača i dve plivačice. Najmlađi takmičar bio je Aleksandar Janković iz Šapca, rođen 1999. godine, dok je najstariji plivač bio poznati slikar Mihajlo Gligorić, Šapčanin rođen 1952. godine.
- Ovakvu atmosferu nisam očekivao. Popunjen prostor na celoj šabačkoj plaži, glasan aplauz koji sam dobio, gostoprimstvo koje sam osetio, sigurno ću pamtiti zauvek. Raduje me što sam baš ja pobednik desete, jubilarne trke, i prvi nosilac titule viteza Časnog krsta. Ovakva organizacija, i topao prijem u Šapcu sigurno će me navesti da i naredne godine nastupim u Šapcu - kaže pobednik Marko Rusov.
Marku su žestoku konkurenciju pravili i pobednici Bogojavljenskih plivanja iz proteklih godina, među kojima su bili i Darija Pop iz Herceg Novog, prošlogodišnji laureat, kao i Šapčanin Sava Isakovski.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa