31. januar 2013.31. jan 2013.
RASKRSNICA TALENTOVANIH MAČAKA

RADOST DAVANjA DRUGIMA

Izvođenjem predstave “Raskrsnica talentovanih mačaka“ prikupljena sredstva od 305.000 dinara. Novac uplaćen Raško-prizrenskoj eparhiji kao pomoć narodnim kuhinjama na Kosovu i Metohiji
Načelnica odeljenja za društvene delatnosti Ana Marinković, priredila je prošlog ponedeljka u Gradskoj upravi u Šapcu prijem za realizatore projekta “Raskrsnica talentovanih mačaka“. Uspeh projekta finansiranog iz gradskog fonda za kulturu ogleda se u tome što su početna sredstva upetostručena, a sakupljen novac predat na raspolaganje Raško prizrenskoj eparhiji za potrebe nabavke obroka narodnim kuhinjama na Kosovu i Metohiji.
- Ovo je jedan od najuspešnijih projekata finansiranih preko Konkursa za programe u kulturi grada. Odluka da prikupljena sredstva doniraju narodnim kuhinjama na Kosovu i Metohiji, govori da osobe koje su radile na ovoj predstavi ozbiljno shvataju stvarnost i istovremeno žele da je poprave, istakla je Marinkovićeva i zahvalila se izvođačima projekta što su tako predano radili na njegovoj realizaciji, ali i pomogli ljudima kojima je ta pomoć najpotrebnija.
Na realizaciji predstave, nastale adaptacijom teksta Mile Starčević, predano su sarađivali učenici i učiteljice OŠ “Vuk Karadžić“, profesori Medicinske i Škole za primenjene umetnosti, kao i roditelji malih glumaca. U proteklih godinu dana, bilo je 12 nastupa, prilikom kojih je “Talentovane mačke videlo“ oko 2.000 učenika šabačkih škola. Prikupljeno je 305.000 dinara.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa