31. januar 2013.31. jan 2013.
SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE BOGATIĆ

BRZO I EFIKASNO

Bez mnogo diskusija uz kraća obrazloženja odgovornih, usvojeno više odluka i zaključaka. Među odborničkim pitanjima dominirali problemi sa priobalja Drine na levoj obali, gde se nalazi skoro polovina atara Badovinaca
U sklopu sveopštih zalaganja za rasterećenje privrede i građana u uslovima krize, odbornici su na prošlonedeljnoj sednici Skupštine opštine Bogatić, najpre usvojili predlog odluke o uslovnom otpisu kamata i mirovanju poreskog duga. Naravno, podržane su i sve mere koje treba prethodno ispuniti da bi se ušlo u predloženi program. Suština je redovno izmirenje obaveza u tekućoj i narednoj godini, a šire obrazloženje predloženog odbornicima je obrazložio Branko Danilović, šef ove službe u odeljenju bogatićke Uprave javnih prihoda. Predloženu odluku posebno je pohvalio odbornik Anđelko Uglješić, zalažući se za pribavljanje novca od samodoprinosa za mesne zajednice.
Olivera Maštrapović, rukovodilac u Odeljenju za finansije Skupštine opštine Bogatić, naglasila je da posle usvajanja završnog računa Skupštine za 2012. godinu sledi predlog odluke o angažovanju eksterne revizije završnog računa ove opštine za prošlu godinu. I ova odluka je jednoglasno prihvaćena.
U donošenju zaključka o davanju saglasnosti na program poslovanja Javnog komunalnog preduzeća Bogatić za 2013. godinu, uglavnom su se čule reči pohvale. Odbornik Živan Jakšić je predloženo i prokomentarisao pitanjima: Da li je opravdano poskupljenje pogrebnih usluga od 10 odsto i naplata pijačarine poljoprivrednicima od 500 dinara, koji na pijac donesu u prikolici jedno ili dva praseta ili jagnjeta.
Skupština se usaglasila i sa predlogom programa uređivanja građevinskog zemljišta, održavanja, zaštite, izgradnje, rekonstrukcije i sanacije puteva i izgradnje na području opštine Bogatić za 2013. godinu.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa