31. januar 2013.31. jan 2013.
NOVI PROJEKAT POMOĆI SEOSKIM MESNIM ZAJEDNICAMA

BOLjA KOMUNALNA INFRASTRUKTURA

Za unapređenje komunalnog reda novim programom opredeljeno je 20 miliona dinara, pri čemu svako od 51-og šabačkog sela tokom 2013. godine može konkurisati za iznos od oko 300. 000 dinara.
Unaprediti kvalitet života u selu i približiti ga gradskim uslovima, osnovni je cilj višegodišnje politike ulaganja u seoske mesne zajednice, rekao je prilikom posete Bukoru Nemanja Pajić, zamenik gradonačelnika Šapca, i dodao da će se odgovorna politika infrastrukturnog razvoja, po kojoj je Šabac rekorder u Srbiji, nastaviti i u narednom periodu.
- Želimo da seoske mesne zajednice rade u punom kapacitetu. Da bi to bilo moguće, potrebno je da imaju izvore finansiranja. Odlučili smo da ove godine pokrenemo projekat kojim će svaka mesna zajednica moći da dobije 300. 000 dinara za unapređenje komunalne infrastrukture. Grad Šabac je spreman da pomogne u realizaciji inicijativa seoskih mesnih zajednica, jer svi zajedno moramo da rešavamo probleme koje najbolje identifikuju stanovnici tih sela. Sredstva opredeljena ovim projektom su skromna, ali na osnovu dvosmerne komunikacije i dobrih inicijativa ulaganja u sela će svakako biti mnogo veća, rekao je Pajić
Žitelji Bukora su i do sada učestvovali u pojedinim projektima Gradske uprave, pri tom uradivši dosta za svoje selo, istakao je predsednik Mesne zajednice Miloš Kuzmanović.
- Renovirali smo ambulantu i školu, urađeno je dosta puteva i postavljena javna rasveta. I u narednom periodu konkurisaćemo za projekte koji će selu omogućiti napredak, poput nastavka započetih poslova, a velika nam je želja izgradnja doma u centru sela, koji bi prevashodno služio omladini, naveo je Kuzmanović.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa