31. januar 2013.31. jan 2013.
ODELjENjE ZA INSPEKCIJSKE I STAMBENO KOMUNALNE POSLOVE

SARADNjA NA OBOSTRANO ZADOVOLjSTVO

Najvažniji poslovi Odeljenja u 2012. godini bili su: donošenje Odluke o komunalnom uređenju, Odluke o lokalnim komunalnim taksama, ulazak u postupak koncesije lokalnog prevoza i početak upisa stambenih zgrada u registar
Odeljenje za inspekcijske i komunalno stambene poslove egzistira u okviru Gradske uprave grada Šapca. Čine ga Odsek komunalne inspekcije, Odsek saobraćajne inspekcije, Grupa za ekologiju, a ima i posebnu pisarnicu.
Komunalna inspekcija i komunalna policija primenjuju iste odluke koje postoje na nivou grada a tiču se komunalnog reda. Najveće razlike su u ovlašćenjima jer komunalna policija radi po posebnom zakonu.
-Komunalna policija uočava nepravilnost, evidentira je pravi zapisnik i pokreće postupak kod Prekršajnog suda i tu se njihov posao završava. Posao komunalna inspekcija se tu nastavlja. Donosi se rešenje o otklanjanju nepravilnosti i sprovodi to rešenje, ako je neophodno i prinudnim putem. Poslednjih nekoliko godina Odeljenje ima oko 4.000 predmeta, a broj prekršajnih prijava koje smo podnosili bio je oko 1.200. Od kada je počela da radi komunalna policija taj broj je između 500 i 600 predmeta, tako da nam oni dosta olakšavaju posao, navodi načelnik Odeljenja za inspekcijske i stambeno - komunalne poslove Milan Vasić.
Krajem 2011. godine donet je Zakon o komunalnim delatnostima. Iz tog zakona proizilaze sve odluke koje primenjuje Odeljenje i komunalna policija.
-Zakon je na malo drugačiji način uredio oblast u kojoj delujemo. Uvedeni su neki novi termini i na drugačiji način je regulisano poveravanje obavljanja komunalne delatnosti. Iz tog razloga krajem prošle godine doneli smo Odluku o komunalnom uređenju i nadamo se da će ona doprineti još većem redu u ovoj oblasti.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa