31. januar 2013.31. jan 2013.
JP ZA UPRAVLjANjE GRAĐEVINSKIM ZEMLjIŠTEM

POŠTUJEMO ZAHTEVE GRAĐANA

Za opštu komunalnu potrošnju u 2013. godini opredeljeno 192 miliona dinara, dok će u nove inevesticije biti utrošeno 235,5 miliona dinara
Prošlog utorka u prostorijama šabačke Gradske uprave predstavljen program rada JP za upravljanje građevinskim zemljištem za 2013. godinu. Prilikom planiranja aktivnosti ovog preduzeća vodilo se računa da se ispune osnovne smernice ovogodišnjeg budžeta.
- U skladu sa prilikama u Gradu, kada je pravljen program rada Preduzeća za upravljanje građevinskim zemljištem, na uštrb novih investicija, akcenat je stavljen na redovno održavanje i izmirenje finansijskih obaveza prema izvođačima radova u protekloj godini, i obaveza prema izvođačima sa kojima su potpisani ugovori za 2013. godinu ““ istakao je ovom prilikom gradonačelnik Šapca Miloš Milošević, i naglasio da se smanjenje budžetskih prihoda najpre odražava u radu ovog preduzeća. Stepen naplate naknade za uređenje građevinskog zemljišta direktno se odražava na stepen investicionih aktivnosti i privrednih subjekata, tako da se ekonomska kriza najpre osetila u ovoj oblasti.
Prema rečima direktorke JP za upravljanje građevinskim zemljištem Valentine Lovrin Jevtić, za opštu komunlanu potrošnju 192 miliona dinara, a za investicione aktivnosti 237.500.000 dinara.
- Kada smo definisali predlog programa rada preduzeća koji je nedavno usvojen na sednici Upravnog odbora, uglavnom smo se bazirali na aktivnosti koje se tiču ispunjenja naših ugovorenih obaveza. Kao jedan od prioriteta, kao i prethodnih godina, izdvojeni su zahtevi naših građana. Odnosno projekti koje ćemo realizovati u saradnji sa grupama građana i mesnim zajednicama ““ istakla je Lovrin Jevtić, i navela da će i ove godine biti nastavljeno postavljanje javne rasvete na seoskom području, te da je za te svrhe budžetom opredeljeno deset miliona dinara, dok je pet miliona izdvojeno za asfaltiranje gradskih ulica.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa