7. februar 2013.7. feb 2013.
RUKOMET: NOVI USPEH „METALOPLASTIKE“

TRIJUMFALNO U VALjEVU

Polufinale: RK „Metalac“ - RK „Metaloplastika“ 26:38,
Finale: RK „Metaloplastika“ - RK „Partizan“ 30:26
U Valjevu, u Hali sportova, protekle sedmice organizovan je drugi po redu memorijalni turnir “Nikola Jevremović - Gužva“ u znak sećanja na poznatog trenera brojnih vrhunskih rukometaša koji su pronosili slavu srpskog rukometa u decenijama iza nas. Trijumfovala je šabačka „Metaloplastika“ finalnom pobedom protiv najboljeg srpskog kluba RK „Partizan“ rezultatom 30:26. „Crvena zvezda“ osvojila je treće mesto trijumfom nad domaćim „Metalcem“ 33:32. Nekoliko sati pre finalnog meča, odigran je i uzbudljiv polufinalni duel između “večitih rivala“, Partizana i Crvene zvezde (32:30), a „crno-beli“ su odneli pobedu posle boljeg izvođenja sedmeraca. U drugoj polufinalnoj utakmici, rukometaši šabačke „Metaloplastike“ deklasirali su domaćina RK „Metalac“, i ubedljivo ga savladali rezultatom 38:26.
Za najboljeg igrača turnira, izabran je Filip Marjanović iz „Metaloplastike“, najbolji strelac je njegov saigrač Nemanja Grujičić sa 20 golova, a golman Dejan Vasić, čuvar mreže beogradskog „Partizana“.
Ove godine je navršeno tri godine od smrti nekadašnjeg igrača i trenera Nikole Jevremovića Gužve. Tim povodom, ORK „Metalac“, kao njegov matični klub, priredio je Drugi memorijalni rukometni turnir u znak sećanja na Jevremovića. Nikola Jevremović je sa sedamnaest godina zaigrao u valjevskom „Metalcu“, a potom je uspešno nosio dres beogradske „Crvene zvezde“ i šabačke „Metaloplastike“ sa kojom je osvojio Kup Jugoslavije! Pri kraju igračke karijere vratio se 1981. u „Metalac“, gde je uporedo sa igranjem započeo trenersku karijeru.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa