7. februar 2013.7. feb 2013.
TRAŽENjE PUTA

IZMEĐU BROJKI I PERA

Nedavno je završen konkurs za najbolju kratku priču i pesmu, koju Šabačka gimnazija raspisuje svake godine. Komisija u sastavu mr Milan Aleksić, prof. Mirjana Jevtić i prof. Tatjana Ilić, odlučila je da prvu i treću nagradu za najbolju kratku priču dodeli Marku Mozetiću, učeniku trećeg razreda prirodno-matematičkog smera.
Prvonagrađena „Kiša“, po rečima Milana Aleksića, profesora na Filološkom fakultetu u Beogradu, „ostvaruje najveći stepen univerzalnosti, jer autor, polazeći od prolaznosti čovekove sudbine, ističe motiv koji sažima životno iskustvo pojedinca u filozofiju života.“
- Jesam među prirodnjacima, ali me zanima književnost, to su dve krajnosti u traženju ravnoteže i puta. Još uvek se nisam opredelio. Kada je u pitanju reč, tu mi je prvenstveno pomogla profesorka Mira Jevtić, ali, zanimalo me je mišljenje i drugih ljudi, tražio sam savete iz različitih uglova da bih mogao da kombinujem ideje.
Markova profesorka ne štedi reči hvale za svog učenika:
- Pored toga što je izuzetan učenik, na pismenim zadacima primećujem veliki talenat i originalnost u odgovorima na temu, zapravo, svaki njegov rad je jedna kratka priča. Obrađuje večite teme smisla ljudske egzistencije i veoma istrajno radi na svom stilu. Kada mi pošalje tekstove na mejl, nikada ne ispravljam način njegovog izražavanja, ali mu dajem neke sugestije koje on rešava na svoj način. Mislim da je Markova forma kratka priča, da je on tu sebe pronašao.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa