7. februar 2013.7. feb 2013.
PLEMENITOST NA DELU

DAR VAŽNIJI OD NAGRADE

Jedan od 12 dobitnika Specijalne medalje za humanost „Večernjih novosti“, na svečanosti, održanoj nedavno u Beogradu povodom 50-godišnjice akcije „Plemeniti podvig godine“, bio je i Mile Nikolić, srpski dobrotvor i humanist iz SAD, iz Los Anđelesa, predsednik Humanitarne organizacije SAVE DISPLACES SERBS.
„Glas Podrinja“ je u poslednjih 15 godina nekoliko puta pisao o gospodinu Nikoliću, rođenom Šapčaninu, sinu i unuku poznatih šabačkih vinara Mihaila-Mike i Tihomira-Tike Nikolića, kao velikom srpskom rodoljubu i humanisti. Specijalnu medalju „Večernjih novosti“ Nikolić je ““ kako posebno ističe ““ primio i doživeo kao priznanje svim srpskim humanitarnim organizacijama u Los Anđelesu i Kaliforniji.
Iz dalekog L.A. Mile Nikolić nije doputovao samo samo na uručenje velikog priznanja. Vreme provedeno u Srbiji iskoristio je da, zajedno sa Igorom Rašulom, predsednikom, i Mladenom Matijaševićem, generalnim sekretarom Humanitarne organizacije „Srbi za Srbe“ iz Beograda, preda dar od 2.000 američkih dolara Iliji Mijatoviću, poljoprivredniku iz Mačvanskog Metkovića, ocu desetoro dece, od kojih su stariji i dobri đaci i očevi prvi saradnici u poljoprivrednim radovima, kao pomoć za kupovinu traktora i gradnju plastenika za povrće. U ovoj akciji aktivno se angožovala i organizacija „Humano srce Šapca“, sa predsednicom Ružicom Popović.
Podsetimo čitaoce i da je gospodin Mile Nikolić jedna od 52 ličnosti čije kraće životne priče o ostvarivanju profesionalnog sna u Americi, i večnoj vezanosti za Rod i korene, obrađuje, u izdanju „Glasa Podrinja“, objavljena knjiga „Snovi i koreni“.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa