7. februar 2013.7. feb 2013.
PROFESIONALNA ORIJENTACIJA UČENIKA U OSNOVNOJ ŠKOLI “MIKA MITROVIĆ“U BOGATIĆU

TRŽIŠTE RADA TRAŽI NOVA ZANIMANjA

Finansijer GIZ BOSS iz Nemačke. Rad po radionicama pohađa 146 učenika
Projektom “Profesionalna orijentacija na prelasku u srednju školu“, koji finansira GIZ BOSS iz Nemačke u osnovnoj školi “Mika Mitrović“ u Bogatiću obuhvaćeno je za sada ukupno 146 učenika. Interesovanje je sve veće. Sadašnji polaznici su svrstani u pet grupa, osmog i tri sedmog razreda. Do kraja školske godine planirano je 30 radionica. Vode ih Snežana Laslo, psiholog i nastavnice Milica Stekić, matematike i Biljana Srdanović, fizike.
Projekat se sprovodi kao vannastavna aktivnost, a stručni radnici koji ga realizuju, posebno su ponosni što je u rad uključeno i 25 dece sa teškoćama u učenju, ponašanju, Romi, učenici iz siromašnih porodica i bez roditeljskog staranja.
- Projekat je prethodno prezentovan svim organima u školi od odeljenskog i nastavničkog veća, preko đačkog parlamenta, do saveta roditelja i školskog odbora. Rad se odvija u okviru radionica za sve zainteresovane učenike sedmog i osmog razreda. Ranije je to bilo na nivou usmenog informisanja o obrazovnim profilima i školama. Sem radionica planiramo i organizovanje sastanaka, gostovanje eksperata iz različitih oblasti, kaže Snežana Laslo, psiholog škole.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa