7. februar 2013.7. feb 2013.
OPŠTINI KRUPANj ODOBREN PROJEKAT ZA BUDUĆNOST

REŠENjE PROBLEMA OTPADA

Opština Krupanj je izabrana u grupu od pet pilot opština koje će dalje učestvovati u projektu GIZ IMPACT „Upravljanje otpadom i otpadnim vodama u opštinama“ koji će se sprovoditi program do kraja prve faze (2014. godine) i druge faze (2017. godine)
Odluka o izboru 5 opština (opštine Aleksandrovac, Bela Crkva, Krupanj, Kuršumlija i Svilajnac) doneta je 1.2. 2013. godine, a za 7. februar zakazano je potpisivanje trojnog sporazuma o saradnji ovih opština sa Ministarstvom energetike, razvoja i zaštite životne sredine i nemačkom organizacijom Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Cilj ovih sporazuma je osnaživanje kapaciteta opština u planiranju i rešavanju problema u oblasti upravljanja otpadom i otpadnim vodama, kao i primena inovativnih i ekonomski isplativih rešenja kroz koncept cirkularne ekonomije u kojoj se otpad i otpadne vode koriste kao resursi za reciklažu, ponovnu upotrebu ili proizvodnju energije.
Konkurs za učešće na ovom projektu je raspisan u julu 2012. godine i opština Krupanj je među prijavljenih 65 opština prvo ušla u uži krug 15 koje su stekele status potencijalnih kandidata za krajnji izbor pet opština. Ovaj konkurs je bio namenjen za kategorije opština do 30.000 stanovnika iz II, III i IV grupe razvijenosti i bez privatnog operatera za potrebe obavljanja komunalne delatnosti.
Nakon formiranja opštinskog tima od strane predsednika opštine Nenada Vasiljevića opštinski tim je prošao proces obuke i evaluacije u trajanju od tri meseca kroz koji je izrađen i predstavljen Akcioni plan upravljanja otpadom i otpadnim vodama za opštinu. Tokom ovog perioda obavljena je i detaljna evaluacija opštinskih organizaciono““upravljačkih, tehničkih i finansijskih kapaciteta . Celokupnom uspehu i izboru za dalji rad u ovom projektu doprineo je i dosadašnji ozbiljan rad izabranog opštinskog tima sastavljenog od troje predstavnika opštinske uprave opštine i jednog člana iz JKP.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa