7. februar 2013.7. feb 2013.
IZMEĐU REDOVA

TRANSPARENTNO

Digla se čitava galama oko takozvanog incindenta koji se desio u jednoj televiziji prilikom snimanja skrivene kamere gde je gostovao srpski premijer. Naime, izvesna obloguzna voditeljka raskrečila, d“™ izvine ko čita, noge prema našem nevinom Ivici Dačiću, a on se prenerazio kad je smotrio da ona nema donji veš, odnosno takozvane gaće, d“™ izvine sad ko zamišlja.
Kao prvo, i sam premijer je po dolasku na vlast rekao da će kod nas sve biti transparentno. Pa, verovatno, i skrivena kamera. Jakako.
Kao drugo, iako je sve transparentno, zar je baš on morao da zaviruje tuđoj ženi među noge. Jer i narod kaže da nema šale kad se gaće dreše.
Kao treće, kad je već zavirio, pa neka i premijer vidi šta narod dobija od silnih ovdašnjih televizija.
Kao četvrto, sad ako bude kakvog isleđivanja, neće valjda i onaj uvaženi vladika koji predsedava republičkim radio i televizijskim savetom, da pregleda snimke kao dokazni materijal. Pući će bruka i sramota.
I kao peto, to što je gledao premijer trebalo bi emitovati na televizijama pa da sagleda i gledateljstvo. Da ne bude kako se naša vlast odvaja od naroda.
Ovih dana bila još jedna frka, ali čas posla razrešena. I tako, posle nedavne konferencije za štampu našeg voljenog premijera, svi širom zemlje smo se postideli. Pa zar je iko normalan na ovim prostorima mogao da pomisli da bi tako fini čovek, kakvog nam je samo blagorodna i uzvišena politika dala, da bi se on viđao sa tamo kojekime koga zovu Banana. Ajde more. Nabedili ga. Doduše jeste se malo sreo sa nekim šućmurastim, pa i više puta, al“™ otkud čovek iz vlasti da zna da je ovaj s one strane vlasti. I nisu se ni zbližavali. Pa šta se onda bune ovi što se stalno bune, bre.
Baš su preterali oni naši, što odbegli što neodbegli, mafijaši. Jesu oni to što jesu, ili ih samo tako nabeđuju, ali su i naški ljudi, i gde im je bar malo patriotizma. Eto, zbog njih nam se sad političari svađaju. Nije lepo, ako je i od kriminalaca, mnogo je.
A od kako su počeli da diraju i nedodirljive, običan narod se pita ko je kriv, da li oni koji su kupili ili oni koji su prodali državu.
Eto i „Galenika“ došla na tapet. Nije ni čudo a nije ni jedina u ovoj poštenoj zemlji. Nego je tu dilema, pošto je izvesno da se u toj farmaciji dosta muvalo, da nam nisu koješta smuvali i u lekove. Nema druge, saznaćemo ako svi počnemo da se tresemo.
Bivši ministar zdravlja Tomica Milosavljević odlazi na rad u Svetsku zdravstvenu organizaciju. A opanjkavali su ga kako se lečio u inostranstvu. Pa gde će, to je ipak svetski čovek. A naš.
I ovo se desilo, na Savindan, školsku slavu, u jednom srpskom selu, a i gde bi, izvesni nastavnik kada je dobro potkvasio i sve pare potrošio na muziku i kad više nisu hteli samo njemu da sviraju, napravio je lom pa se i potukao i svašta nešto činio, a sve su gledala deca koja su takođe slavila. I naravno, o svemu tome su pisale novine, kao o nekom čudu, a ustvari, to mu dođe kao normalna srpska pojava. Jer, kakvo bi to slavlje bilo bez žestokog pijanstva i dobre tuče.
I kad smo kod vesti, mediji javljaju da će se u Vukovaru izgleda pisati i ćirilicom. U Beogradu, naravno, latinicom.
A u međuvremenu mi čekamo ono, odnosno takozvano proširenje za Evropu. E što se toga tiče, tog proširenja, po svemu sudeći samo ćemo dobiti proširene vene, od silnog čekanja.
P.S. Ako kojim slučajem pomenuta doleobnažena televizijska voditeljka bude angažovana u nekoj vladinoj stručnoj službi, znači da u Srbiji vlada gola istina. Ma gde se ona nalazila!

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa